Ik heb geïnvesteerd.. in een machinepark.. Althans.. dat vind ik. En dat is ook wel waar.. Om te beginnen met een viltmachine! Zo kan ik mijn productie wat opschroeven en mijn lijf wat ontzien. Want vilten is niet voor poesjes 😉

Wat ook mijn achterliggende doel is om meer wol te kunnen verwerken, want wol is beschikbaar en wol is een prachtig materiaal. Niet alleen om mee te vilten, maar ook al de basis ervan. Het verwerken van ruwe wol, het wassen, door de woolpicker halen, kaarden en tot een product verwerken. Waar kan dat nog.. van vezel tot draad, eigenlijk. Dat vergt geduld, doorzettingsvermogen en kracht.

Ik ga een wolimperium opzetten, dit door wol uit mijn regio op te kopen bij scheerders en boeren. Zij verdienen amper nog iets aan hun wol, als ze al niet hoeven te betalen voor het inleveren van wol. Ook nu dat China dicht zit, is wol weinig meer waard. Terwijl het in mijn ogen juist waardevol is, waardewol! haha.

Wol heeft zo veel mooie eigenschappen. Van waterafstotend, warmteregulerend, vochtreguleren, heilzaam, geeft warmte in de winter en is verkoelend in de zomer, naar vuilafstotend. Buiten dat schapen zelf ook bijzondere dieren zijn. Op mij stralen ze een oer-rust uit. Als ik bij ze in de wei zit, ben ik kalm en ontspannen.

Dus ik vind het zó bijzonder dat ik de wol uit ‘eigen achtertuin’ kan verwerken en bewerken tot een prachtig duurzaam en diervriendelijk product. Van lijkwade tot woonaccessoire.

Maar eerst ga ik nog even oefenen met mijn spik splinter nieuwe vilt-bolide. Hoezee!

!!Omdat we aan het verbouwen zijn, kunnen er even geen workshops worden gegeven.

zodra het nieuwe atelier is ingericht, gaan we weer data inplannen.

!!Omdat we aan het verbouwen zijn, kunnen er even geen workshops worden gegeven.

zodra het nieuwe atelier is ingericht, gaan we weer data inplannen.