Over Natalie

Een geboren en getogen Haarlemse creatieveling. Al van jongs af aan ben ik graag met mijn handen aan het werk. Tekenen, schilderen en handwerken waren mijn dagelijkse bezigheden totdat ik in aanraking kwam met schapen en wol. Liefde op het eerste gezicht! Sindsdien ben ik dagelijks op creatieve wijze bezig met wol waarbij circulariteit, duurzaamheid en het gebruik van lokale wol een grote rol speelt. Ik gebruik enkel de wol van geschoren schapen uit Nederland, die na het scheren terug de wei in mogen. Hun vacht groeit rustig weer aan tot de volgende scheerbeurt.

Ik geef workshops in vilten en maak kunst- en akoestische schilderijen voor aan de muur. In mijn online shop vind je workshops, wollen woondecoratie en wollen kunst voor aan de muur.

'Ik heb gekozen voor een diervriendelijke versie waarbij enkel de wol van het schaap wordt gebruikt. Het schaap zelf mag na zijn/haar scheerbeurt weer terug in de wei.'

Duurzaam

De meeste vachten die je in de winkel of op de markt koopt zijn gelooide vachten, dat is inclusief huid. Huiden die overblijven nadat een schaap is geslacht voor consumptie. Ik heb gekozen voor een diervriendelijke versie waarbij enkel de wol van het schaap wordt gebruikt. Het schaap zelf mag na zijn/haar scheerbeurt weer terug in de wei. Dit houdt in dat alles bij Natalie Wool voor 100% van wol is gemaakt en er worden geen chemicaliën gebruikt tijdens het maakproces. Ik gebruik alleen de kleur die beschikbaar is die schapen van nature dragen, geen vervuilende verfprocessen. De schapenwol die wordt ingekocht komt van lokale boeren in Nederland.

Schapen in Nederland en de omringende landen worden vriendelijk gehouden. Ze hebben voldoende ruimte om te grazen en voor hun natuurlijke gedrag. Ze hebben geen honger en krijgen bij ziekte de juiste verzorging. Omdat schapen sinds 5.000 voor Christus gedomesticeerd zijn, hebben ze hulp nodig bij het verliezen van hun wol. Daarom worden ze één per jaar geschoren en van die geschoren wol maak ik, samen met jou, woonaccessoires zoals schilderijen en schapenvachten. Want voordat schapen weer zelfruiend zijn, zijn we een paar generaties verder. Tot die tijd vertel ik jou het verhaal van wol en is het zonde om niets met deze prachtige en waardevolle grondstof te doen.

Biologisch afbreekbaar

Als de producten niet meer naar wens zijn, of écht op zijn, kan het gewoon op de composthoop! Want wol is biologisch afbreekbaar.

Workshops

Heb je interesse in een van mijn ontspannen workshops om uit je hoofd te komen en weer helemaal zen te worden?

!!Omdat we aan het verbouwen zijn, kunnen er even geen workshops worden gegeven.

zodra het nieuwe atelier is ingericht, gaan we weer data inplannen.

!!Omdat we aan het verbouwen zijn, kunnen er even geen workshops worden gegeven.

zodra het nieuwe atelier is ingericht, gaan we weer data inplannen.