De ordinaire Texelaar 😉

Ik was er altijd van overtuigd dat vilten met wol van texelaar schapen níet te doen is. En dat is gedeeltelijk ook zo. De blauwe texelaar is daar in tegen een uitzondering en wordt ook nog eens een über vol en compact knuffel kleed! Niet onwijs zacht, maar zeker aaibaar.

Texelaars zijn van die vierkante schapen.. Absoluut geen schoonheden, althans is mijn mening..

Piet, een Drents Heideschaap

Mijn absolute favoriete schapen zijn Drentse Heideschapen, het oudste Nederlandse schapen ras. Elegant, slank en mooi. Ook de wol is ideaal voor vilten. De kleden die van een Drent komen, vind ik altijd spectaculair. Ook in de workshops die ik geef, is het resultaat nog nooit teleurstellend geweest.

De ordinaire witte en bruine texelaar zijn niet te vilten, mits je geen vast vilt nodig hebt. Ik ben bezig met ‘buren’, hier op het MAAK Haarlem terrein, om een nieuw product te ontwikkelen. 

We gaan plaatwerk maken van vilt. Om verschillende producten te laten lasersnijden. Ook worden er mallen gemaakt om voorwerpen te maken. Heel spannend.. Alleen due to komkommertijd, zit er een vertraging in de lijn. Althans.. Ik heb weinig geduld. Misschien moet ik zelf gewoon ook even op vakantie. Haha.

Maar, desalniettemin zit ik prinses heerlijk op een zachte blauwe texelaar te genieten van een verfrissende versnapering. Want wol is niet alleen warm in de winter, maar ook verkoelend in de zomer!

!!Omdat we aan het verbouwen zijn, kunnen er even geen workshops worden gegeven.

zodra het nieuwe atelier is ingericht, gaan we weer data inplannen.

!!Omdat we aan het verbouwen zijn, kunnen er even geen workshops worden gegeven.

zodra het nieuwe atelier is ingericht, gaan we weer data inplannen.