De reden dat ik graag met wol werk, is omdat het een 100% natuurlijk beschikbaar product is.

Het is nu zeker 8 jaar geleden dat ik met schapen in aanraking kwam. In eerste instantie had ik geen idee wat ik met de geschoren wol van die schapen kon doen. Door mezelf er in te verdiepen en enkele cursussen en workshops te volgen, wist ik dat vachtvilten mijn favoriet is. Nu nog steeds, ondanks dat ik een aantal nieuwe disciplines erbij heb geleerd, blijft het vilten van een complete schapenvacht mijn nummer 1. Dit heeft er ook mee te maken dat de wol die tot een kleed wordt gemaakt, van mijn eigen schapen is. Elk kleed heeft een naam, of eerder elk schaap heeft een naam en die geschoren wol van dát schaap krijgt de eer naar het schaap genoemd te worden.


Neem nou Piet;
Hij is mijn grootste vriend, een prachtig zilverkleurige ram. Ooit als een zwart lammetje geboren, maar steeds grijzer.

Zijn wol is prachtig. Ieder jaar is het een feest om de wol te mogen maken tot een kleed. Ik kan me nu al verheugen op april/mei, wanneer we weer gaan scheren!!

!!Omdat we aan het verbouwen zijn, kunnen er even geen workshops worden gegeven.

zodra het nieuwe atelier is ingericht, gaan we weer data inplannen.

!!Omdat we aan het verbouwen zijn, kunnen er even geen workshops worden gegeven.

zodra het nieuwe atelier is ingericht, gaan we weer data inplannen.